Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziţie publică pentru terminarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol. În câteva zile, firmele interesate se vor putea înscrie la licitaţie, precizează edilul general, pe Facebook.

„Se va lucra pe structura edificată deja (potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare) aşa cum s-a recomandat în raportul de expertiză tehnică pe care l-am solicitat. Vechiul Patinoar ’23 August’ va fi transformat într-un centru multifuncţional, destinat nu doar competiţiilor, ci mai ales practicării de către publicul larg a sportului pe gheaţă”, precizează Nicuşor Dan.

Patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 mp şi o capacitate de 3.100 de locuri. Va fi asigurată şi o zonă de parcare în aer liber pentru 82 autoturisme. În cadrul centrului multifuncţional vor exista, pe lângă patinoar, un bazin de înot şi o zonă de escaladă, menţionează Nicuşor Dan.

Conform caietului de sarcini, perioada maximă pentru serviciile de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţia lucrărilor este de 24 de luni, din care 4 luni proiectarea.

În februarie, Municipalitatea a lansat în consultare de piaţă caietul de sarcini pentru continuarea lucrărilor de refacere şi modernizare a patinoarului artificial „Mihai Flamaropol”.

Nicuşor Dan preciza la momentul respectiv că lucrările la Patinoarul „Flamaropol” au început în 2016 şi au fost sistate în 2019, după rezilierea contractului, în condiţiile unor întârzieri şi probleme de execuţie. El a punctat că, potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare (doar lucrări la structura de rezistenţă). AGERPRES