Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că va discuta în zilele următoare cu reprezentanţii Asociaţiei, dar şi ai Administraţiei Parcului Natural Văcăreşti, lansând totodată un apel al moderaţie şi maturitate.

Faţă de discuţiile publice de ieri şi de azi legate de Parcul Natural Văcăreşti, invit ambele părţi (Administraţia şi Asociaţia) la moderaţie şi maturitate. Avem prea multe lucruri de făcut împreună ca să ne certăm pe subiecte minore. Voi invita ambele părţi la o discuţie în zilele următoare„, a scris edilul general, pe Facebook.

Precizările vin după ce Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti a transmis că renunţă la colaborarea cu Primăria Municipiului Bucureşti, reproşând faptul că Administraţia „demolează infrastructura” de vizitare a parcului, dar nu asigură pază corespunzătoare a zonei. O altă nemulţumire a fost legată de faptul că Administraţia Parcului „a refuzat constant să folosească studiile şi datele” obţinute de către asociaţie în 10 ani de activitate. Totodată, asociaţia critică Administraţia Parcului pentru faptul că „nu comunică public şi transparent” planurile pentru administrarea zonei.

Directorul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion, declară că decizia demontării foişoarelor din parc a fost luată deoarece acestea au început să putrezească şi nu mai erau sigure, motiv pentru care vor fi înlocuite. Ea a subliniat că planul de management trebuie realizat de către experţi acreditaţi şi că datele studiului de biodiversitate trebuie să fie cât mai actuale. Ştefania Simion a adăugat că administraţia a transmis asociaţiei un protocol de colaborare revizuit şi adnotat de către echipa juridică, dar că reprezentanţii asociaţiei nu au răspuns. AGERPRES