Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că au fost recuperate 14,5 milioane lei de la Compania de Publicitate înfiinţată în timpul fostei administraţii.

„Am recuperat 14,5 milioane lei de la fosta Companie de Publicitate. Aceasta a fost dizolvată în urma unui proces început în 2021. Compania de Publicitate a fost înfiinţată de fosta administraţie şi folosită, cu bani publici, pentru a promova imaginea primarului PSD Firea”, a scris primarul general, pe Facebook.

Banii reprezintă redistribuirea capitalului social ca urmare a finalizării procedurii de dizolvare şi lichidare a companiei, a explicat Primăria Capitalei.

„Sumele au fost recuperate în urma încheierii unui raport final al procedurii de lichidare întocmit de lichidator. S-au calculat sumele care se cuvin acţionarilor (PMB prin CGMB şi Ciclop S.A)”, a precizat municipalitatea.

În afară de suma de 14,5 milioane lei, se fac demersuri şi pentru recepţionarea unor bunuri în valoare de 61.201 de lei. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, amintea în urmă cu câteva zile că, până în prezent, au fost desfiinţate 15 companii municipale şi mai există alte zece, dintre care ar putea fi menţinute „vreo şase”.

„Nu se pune problema să desfiinţezi STB, Termoenergetica, Trustul de Clădiri, cu care faci nişte lucrări. Energetica, tot aşa, face lucrări”, arăta el. AGERPRES