Ghidul solicitantului pentru finanţările nerambursabile pentru activităţi nonprofit de interes local în domeniul protecţiei sociale a fost publicat, a anunţat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Persoanele interesate sunt invitate să depună, până pe 23 mai, proiectele la Registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Strada Constantin Mille, nr. 10, Sector 1.

Nicuşor Dan a scris pe Facebook că programul de finanţare nerambursabilă îşi propune să sprijine iniţiative şi acţiuni în domeniul asistenţei sociale, precum şi creşterea calităţii serviciilor sociale.

 

Potrivit edilului general al Capitalei, proiectele vizează persoanele aflate în situaţii de vulnerabilitate: victime ale violenţei în familie, ale traficului de persoane, oameni fără adăpost, persoane consumatoare de substanţe, copii cu dizabilităţi sau care provin din familii cu risc crescut de marginalizare socială.

El a precizat că suma totală alocată pentru 2023 este de 1.000.000 de lei, valoarea totală eligibilă a unui proiect fiind de maxim 200.000 de lei.

Selecţia şi evaluarea cererilor de finanţare va fi făcută în perioada 24 – 31 mai, iar rezultatele se vor comunica în termen de maxim 30 zile calendaristice de la data încheierii selecţiei.

Ghidul poate fi accesat pe https://www.dgas.ro/finantarea-proiectelor-in-baza-legii…/AGERPRES