Nicuşor Dan: Am primit promisiunea ambasadorului SUA privind transferul de tehnologie pentru un oraş inteligent

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, la finalul întâlnirii cu ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, că discuţiile au vizat deschiderea Bucureştiului către mari investiţii, transferul de tehnologie pentru soluţii de transport, dar şi problema traficului de fiinţe umane.

Bucureştiul are potenţialul de a deveni un centru regional în afaceri, un centru regional academic, un centru regional cultural. Şi, am vorbit (…) de deschiderea Bucureştiului către mari investiţii. Bucureştiul trebuie să înceapă cu a pune bazele unei competiţii economice în interiorul Bucureştiului şi acele companii municipale au fost exact opusul a ceea ce înseamnă o competiţie corectă pe piaţa din Bucureşti. Am vorbit de un ajutor şi de un transfer de tehnologie – şi am primit promisiunea şi sprijinul de la domnul ambasador – în ceea ce înseamnă oraş inteligent, în ceea ce înseamnă soluţii de transport pentru mari oraşe“, a arătat Dan, în cadrul unei declaraţii de presă, după întrevederea la care a participat şi premierul Ludovic Orban.

Totodată, primarul general a precizat că a oferit asigurări privind sprijinul acordat de municipalitate victimelor traficului de fiinţe umane. “Am vorbit (…) de problema traficului de fiinţe umane şi am asigurat Ambasada SUA de suportul municipalităţii pentru centre de cazare pentru victimele traficului de fiinţe umane şi pentru consiliere pentru aceste persoane. Nu în ultimul rând, vrem ca această relaţie să continue şi am adresat domnului ambasador invitaţia de a vizita în viitorul apropiat Primăria Capitalei”, a adăugat Nicuşor Dan. AGERPRES