Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că a primit, săptămâna aceasta, de la consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării Planului Urbanistic General (PUG).

El a scris, vineri, pe Facebook, că perioada de recepţie va dura aproximativ o lună, după care va începe prezentarea publică a fiecărui studiu, pentru a fi înţelese problemele, dar şi oportunităţile Bucureştiului, pregătind astfel dezbateri reale pe regulamentul de urbanism către finalul anului.

Nicuşor Dan a punctat că Municipalitatea îşi propune să asigure un proces transparent, care să permită o cât mai bună înţelegere a propunerilor specialiştilor contractaţi pentru a elabora acest document.

El a adăugat că a acordat o mare importanţă părţii de fundamentare necesare actualizării PUG, pentru că, numai pornind de la analize corecte, date suficiente şi discuţii cu factorii interesaţi, reprezentanţii Municipalităţii pot ajunge la reglementări care să răspundă nevoilor complexe ale Bucureştiului. AGERPRES