Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregăteşte documentaţiile pentru finanţarea prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a 19 proiecte.
„Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregăteşte documentaţiile necesare astfel încât să poată obţine finanţare europeană şi în etapa a doua a PNRR. Este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică şi renovare energetică a clădirilor cu risc seismic. Din cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidenţiale multifamiliale, iar trei sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală şi culturală: Casa Suţu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din Bd. Schitu Măgureanu) şi Centrul Cultural Lumina de pe B. Regina Elisabeta”, a scris primarul Nicuşor Dan pe Facebook.

El a menţionat că AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR şi a răspuns la opt solicitări de clarificări din nouă care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.
Potrivit edilului general al Capitalei, concomitent se realizează auditul energetic al clădirilor. Au fost auditate până în prezent 18 imobile rezidenţiale şi trei clădiri publice.
Nicuşor Dan a mai informat că a continuat şi efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală, 12 fiind finalizate, iar alte 13 în curs de realizare.
AMCCRS a încheiat un acord-cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate.
Mai sunt în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureştiului, o parte dintre acestea având deja autorizaţiile de construire obţinute, a indicat primarul general. AGERPRES