Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu si directorul general al societatii Automobile Dacia, Francois Fourmont, se numara printre cele 22 de personalitati care au primit, sambata, titlul de cetatean de onoare al judetului Arges, cu ocazia editiei a treia a Sarbatorilor Argesului si Muscelului.

Printre noii cetateni de onoare ai judetului se mai numara ministrul de externe Cristian Diaconescu, directorul pentru Romania al FMI, Mihai Tanasescu, realizatoarea TV Marioara Murarescu, prefectul judetului Arges, Marcel Proca, primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, aflat la al cincilea mandat, dar si primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, originar din Arges, care se afla la al patrulea mandat.

In cadrul aceleiasi feativitati au fost acordate si titlurile de fii si fiice ale Argesului, unde au fost nominalizate personalitati din trei domenii: economie, mediu de afaceri si industrie, finante si banci si administratie publica. La capitolul administratie au primit titlul de fii ai Argesului 67 de persoane, printre care se numara si fosti prim-secretari si primari din perioada comunista. La capitolul economie, mediu de afaceri si industrie au fost 38 de nominalizari,iar la finante si banci – 32.

La cele doua editii precedente au fost premiati peste o mie de invitati de marca, argeseni prin origine sau adoptie, academicieni, profesori universitari, scriitori, actori, artisti plastici, oameni de cultura, sportivi de performanta, inalti functionari publici, mesteri populari, solisti vocali si instrumentisti. La festivitatea de decernare a titlurilor a asistat si presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana.

„Dorim sa-i cunoastem, pentru a-i pretui cum se cuvine, pe cei mai valorosi argeseni consacrati in sferele lor de activitate, fie ca sunt oameni de afaceri, functionari publici, bancheri, acasa ori dincolo de granitele judetului. Acest proiect se doreste a fi un demers permanent de identificare si de valorizare a spiritualitatii argesene, o zona cu traditii istorice bogate, cu oameni insemnati, implicati si devotati binelui public”, a spus, in discursul de deschidere, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu.

Pe langa festivitatea de decernare a premiilor, programul manifestarilor gazduite de Muzeul Viticulturii si Pomiculturii de la Golesti mai cuprinde inaugurarea parcului pentru initiere in echitatie, dar si spectacole artistice, printre invitati numarandu-se Tudor Gheorghe, formatia Amadeus, Elena Gheoghe, Alex, Orchestra „Doina Argesului” si Ansamblul folcloric „Dorul”.

Articol realizat de Iuliana Catargiu.