Nicolae Robu: “Vaporetele au un succes formidabil, avem deja și solicitări pentru închiriere”

timisoara_vaporas.jpgPrimarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a declarat mulțumit de succesul pe care îl au vaporetele, ca mijloc de transport de agrement, el precizând totodată că Primăria a primit deja solicitări de închiriere a acestora din partea unor firme private, în vederea organizării unor acțiuni în acest cadru inedit.

“Vaporetele au un succes formidabil. Numai duminică au efectuat călătorii de agrement 1.250 de persoane. Am fost informat că au fost destul de mulți veniți din Arad și din diverse localități ale județelor din vest, pentru că deja s-a dus vestea că în Timișoara se pot face plimbări pe Bega cu vaporașul. Vom anunța și modul de închiriere a vaporașelor pentru plimbări de agrement, pentru organizarea de workshop-uri și alte întâlniri (…), pentru că deja au fost solicitări de la o firmă de IT, care ne-a cerut să punem la dispoziție un vaporaș pentru a organiza un workshop acolo”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În prezent, vaporetele sunt folosite doar pentru agrement, dar deîndată ce primăria va avea toate aprobările, se va trece la transportul public pe Bega. Potrivit edilului, transportul pe Bega se dorește a fi cel de-al cincilea mod de transport în comun după tramvaie, autobuz, troleibuz, bicicletă, unul ecologic, sigur, ieftin și care va ajuta la evitarea aglomerației rutiere.

Municipalitatea anunțase că dorește ca transportul naval pe Bega să fie gratuit timp ce cinci ani, tocmai pentru a-i încuraja pe timișoreni să-l folosească, dar au fost voci care au susținut să municipalitatea trebuie să pună o taxă, cel puțin simbolică, de 1 leu călătoria, indiferent de lungimea traseului parcurs.

Tronsonul timișorean al Canalului Bega este de 10 km și în luna decembrie s-au finalizat lucrările de amenajare a malurilor, iar falezele sunt dotate, pe toată lungimea, cu hamace, foișoare, nicip fin, grădini, bănci, locuri de joacă pentru cei mici și o pistă continuă pentru biciclete. AGERPRES