robu_nicolae_mare.jpgPrimarul Nicolae Robu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea timişoreană are forţa să realizeze proiecte şi fără bani de la Guvern, în faza actuală, până la rectificările bugetare din anul viitor. El şi-a exprimat regretul că niciunul dintre proiectele majore ale Timişoarei nu au primit vreun leu guvernamental, dar a subliniat faptul că un primar nu are voie să se lamenteze, ci să caute şi să identifice soluţii pentru realizarea lor.

„Desigur, sunt nemulţumit (…), pentru că nu este corect şi drept în raport cu Timişoara. Mi-ar fi plăcut să ne regăsim cu unul sau mai multe dintre obiectivele noastre cu finanţare de la bugetul centralizat al statului, dar eu nu mă lamentez şi nu mă voi lamenta niciodată. Avem noi înşine forţa de a face foarte multe lucruri în oraş, aşa cum am făcut-o şi în 2013. Tot ce am finalizat în 2013 şi foarte multe dintre lucrurile pe care le avem în desfăşurare au ca suport financiar bugetul local. Nu ştiu de ce altă dată, când tot atâţia bani erau, nu s-au putut face aceste lucruri pe care noi le-am făcut, dar vom face şi în 2014 o mulţime de lucruri cu suport financiar de la bugetul local şi cu fonduri europene”, a afirmat Robu.

El a explicat că este obligaţia sa de serviciu să identifice din ce surse găseşte banii necesari pentru lucrări – din fonduri europene, din venituri proprii sau din alte surse legale. Robu a răspuns, astfel, întrebărilor presei, care a punctat faptul că niciun proiect al Timişoarei nu se regăseşte în bugetul de stat pe anul 2014, nici finanţarea pentru construcţia corpului B al Spitalului de Copii.

„Eu cred că timişorenii sunt interesaţi, în primul rând, de ce se întâmplă în oraşul lor, iar oraşul se schimbă în bine, aşa cum am promis. De unde vin banii, e mai puţin important. (…). Am venit cu o listă de obiective, voi atinge toate acele obiective şi voi face mult mai mult decât am promis. De unde fac eu rost de bani, e sarcina mea”, a mai spus primarul timişorean. AGERPRES