robu_nicolae.jpgNoul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că, după ce se va face ordine în acte, patrimoniul administraţiei locale va creşte prin transferul de imobile şi terenuri de la stat către municipiu, în conformitate cu cadrul legal existent.

„Este o harababură incredibilă în ceea ce priveşte evidenţa proprietăţilor municipalităţii. Am cerut sprijin de la Oficiul cadastral pentru crearea unei evidenţe clare a proprietăţilor municipiului Timişoara. Eu nu pot să spun, acum, ce terenuri sau clădiri are în proprietate Primăria Timişoara. Aceste informaţii sunt la Cartea funciară. Vom avea un om de la primărie detaşat acolo, câteva săptămâni, până se va termina evidenţa completă a terenurilor şi a clădirilor municipalităţii, dar şi pe cele ale statului român care ar fi trebuit să fie trecute în proprietatea municipalităţii, potrivit cadrului legal”, a declarat marţi Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

În primul plen al aleşilor locali, primarul vrea să promoveze un proiect de hotărâre prin care să se asigure dreptul proprietarilor de clădiri, blocuri, de orice construcţii, care acum sunt în proprietatea municipiului Timişoara, de a cumpăra şi terenul de sub acestea. „Este anormal ca cineva să aibă casa şi să nu aibă şi terenul de sub casă. Va fi valabil pentru tot ceea ce se consideră oportun să se vândă”, a afirmat Nicolae Robu.

El vizează acele terenuri unde municipalitatea nu poate avea niciun beneficiu ţinând în proprietate personală terenurile de sub hoteluri sau alte construcţii. „Nu este impusă cumpărarea, ci doar se creează posibilitatea ca acele terenuri să fie cumpărate de proprietari. Vom vedea care este gradul de interes al cetăţenilor să devină proprietari, dar se poate ajunge la milioane de euro pentru bugetul primăriei, dacă oamenii vor fi interesaţi”, a subliniat primarul Timişoarei.

Potrivit lui Nicolae Robu, preţul acestor terenuri se va stabili în conformitate cu reglementările care există şi va fi evaluat de experţi ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România. AGERPRES