Nicolae Opris a declarat ca va prelua atributiile de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si ramane totodata vicepresedinte in domeniul energiei electrice in cadrul autoritatii.

„Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat, in data de 29 octombrie 2008, o decizie potrivit careia Nicolae Opris, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE), va exercita atributiile presedintelui ANRE”, se arata intr-un comunicat transmis de Guvern.

Gergely Olosz a demisionat din functia de presedinte al ANRE la 13 octombrie, sustinand drept cauza validarea sa ca deputat UDMR in Parlamentul Romaniei. Gergely Olosz a fost validat ca deputat UDMR de Covasna la 8 octombrie.

ANRE este o institutie publica independenta care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. Autoritatea stabileste reguli necesare functionarii pietei si se asigura ca acestea sunt respectate de toti participantii. De asemenea, autoritatea acorda licente si autorizatii care dau posibilitatea companiilor sa opereze pe piata de energie electrica.