Nicolae Ioţcu si Sorin Frunzăverde – desemnaţi în conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest

iotcu_nicolae1.jpgConsiliul pentru Dezvoltare Regională Vest s-a reunit miercuri, într-o şedinţă ordinară, pe primul punct aflat pe ordinea de zi aflându-se alegerea noului preşedinte şi, respectiv, a noului vicepreşedinte al CDR Vest. Potrivit regulamentului în funcţiile amintite au fost desemnaţi Nicolae Ioţcu, peşedintele CJ Arad şi Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ Caraş Severin, mandatele fiind valabile pentru un an.

‘Mandatul de un an pe care îl are judeţul Arad la CDR Vest se va axa pe finalizarea unor proiecte şi crearea în cadrul ADR Vest a unui compartiment care să prezinte regiunea investitorilor, să facă în aşa fel încât investitorii străini să vină în această zonă şi să creeze locuri de muncă şi să genereze o dezvoltare a regiunii’, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

La rândul său, directorul general al ADR Vest Sorin Maxim a precizat că a făcut o ‘informare amplă’ asupra modului în care funcţionează Programul Operaţional Regional 2007-2013 din punctul de vedere al depunerii şi contractării de proiecte. ‘Deja am contractat 84 % din proiecte, mai urmează să depunem alte proiecte pe AXA 1 pentru a ajunge la 100 %. În principal, aceste proiecte vizează infrastructura din zona urbană, adică tot ceea ce înseamnă străzi, drumuri judeţene şi orăşeneşti, şcoli, social, turism, infrastructura de afaceri’, a precizat în context Sorin Maxim.

Totodată, Sorin Maxim a prezentat membrilor CDR Vest proiectul vizitei pe care reprezentanţii Agenţiei o vor efectua în Ţara Bascilor (Spania), mai exact în oraşele Bilbao şi Santander, unde vor avea întâlniri cu reprezentanţi ai uvernului acestei regiuni şi cu reprezentanţi ai unor agenţii de dezvoltare.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest şi este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Acest consiliu alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene. AGERPRES