Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul are în vedere elaborarea unui proiect de lege astfel încât o parte din apa termală folosită în sistemele de încălzire să poată fi reinjectată în sursă pentru a fi refolosită, precizând că a discutat cu autorităţile locale de la nivelul judeţului Bihor pe acest subiect.

El a fost întrebat dacă Guvernul are o strategie privind folosirea apei geotermale ca resursă de energie, având în vedere actuala criză.

„Am discutat acest subiect, împreună cu domnul preşedinte Bolojan, cu domnul primar Birta, pentru că este o situaţie specifică a judeţului Bihor. Şi, sigur, deja, în judeţul Bihor, precum şi în municipiul Oradea se foloseşte pe scară largă apa termală. Problema pe care noi trebuie să o avem în vedere şi am înţeles-o foarte bine este că apa termală nu este o resursă inepuizabilă. Şi, în felul acesta, trebuie să venim cu un proiect de lege, eventual, să vedem cum putem să-l asumăm la nivelul Guvernului, astfel încât apa consumată, alta decât cea care este folosită şi poate fi contaminată, cel puţin cea care este folosită în sistemele de încălzire, ea trebuie reinjectată înapoi în sursă, astfel încât să putem să beneficiem pe termen lung de această resursă pe care o avem. Deci, astea sunt elementele specifice pe care le-am discutat astăzi împreună cu autorităţile locale”, a explicat Nicolae Ciucă. AGERPRES