Niciun angajat al Primariei Brasov nu va fi trimis in concediu fara plata

scripcaru_george_2008.jpgNiciunul din cei 400 de angajati din aparatul propriu al Primariei Brasov si alti circa 2.000 din unitatile administratiei publice locale din subordine nu vor fi trimisi in concediu fara plata pana la sfarsitul anului, a declarat, marti, primarul George Scripcaru.

“In cursul acestui an nu am platit ore suplimentare, prime sau salarii de merit niciunui angajat si astfel s-au facut economii din care ne putem permite sa achitam salariile integral si sa nu trimitem oamenii acasa. Ba, mai mult, vom gasi solutii si pentru salariile cadrelor didactice din municipiul Brasov, astfel incat cursurile sa se desfasoare normal. Am avut deja discutii cu conducerea Inspectoratului Scolar si cu sindicatul si problemele pot fi rezolvate. Ne vom inchide pe bugetul stabilit la inceputul anului, dupa ce vom plati salariile pentru cele 8 zile cand angajatii ar fi trebuit sa stea acasa”, a precizat Scripcaru.

Nu acelasi lucru se intampla la Consiliul Judetean Brasov, unde angajatii au inceput sa intre in concediu fara plata, prin rotatie, inca de la sfarsitul lunii octombrie. La Prefectura Brasov se va lua o decizie dupa alegeri, pentru ca pana atunci este mobilizat intreg personalul institutiei. Purtatorul de cuvant al Prefecturii, Monica Morgovan, a precizat, pentru AGERPRES, ca Legea 329/ 2009 va fi respectata, dar numai dupa alegeri se va stabili data plecarii angajatilor in concediu fara plata. AGERPRES