Nici o primarie din cele 65 existente in judetul Ialomita nu a solicitat acreditare de la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie pentru furnizarea serviciilor de asistenta sociala, Primaria municipiului Slobozia fiind singura care s-a interesat despre cum ar putea obtine acest certificat.
„Am trimis adrese tuturor celor 65 de primarii din judet inca de la inceputul lunii septembrie, chiar si cu necesarul de documente si doar Primaria Slobozia s-a interesat cum ar putea obtine aceasta acreditare. Daca primariile nu vin pana la sfarsitul anului sa-si obtina acea acreditare, nu vor mai putea furniza servicii de asistenta sociala in cadrul institutiei” – a declarat directorul executiv al DMSSF Ialomita, Virginia Turenici.

Acreditate pentru furnizarea de servicii sociale sunt insa organizatiile nonguvernamentale din judet, care au obtinut pe parcursul anului documentele necesare. Unele dintre ele, chiar daca nu au inca servicii sociale, se acrediteaza pur si simplu pentru viitor, existand posibilitatea ca sa efectueze astfel de servicii.

Directorul executiv al DMSSF spera ca pana la sfarsitul anului primariile sa vina sa obtina aceasta acreditare, cu toate ca in multe cazuri acestea nu si-au stabilit bine termenul de asistenta sociala sau serviciu social. „Mai mult decat sa le faci adrese sau sa le spui de doua, trei ori, pentru ca nu este prima data cand facem adrese, si sa le spunem ca termenul este de 31 decembrie 2006 pentru acreditare, nu putem face. Deja termenul a fost prelungit o data. Prima data a fost pana in septembrie, insa acesta a fost prelungit pana in decembrie” – a adaugat Virginia Turenici.

Conform legii, pana la 31 decembrie exista posibilitatea solicitarii comisiei de acreditare din Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie pentru obtinerea certificatului de acreditare, fara de care primariile nu mai pot organiza si acorda servicii sociale dupa 1 ianuarie 2007.