Nereguli privind achizitiile publice la Primaria sectorului 1 al Capitalei

primaria sector 1.jpgAutoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a efectuat mai multe controale si a gasit incalcari grave ale legislatiei in vigoare privind achizitiile publice la Primaria sectorului 1 al Capitalei, se arata intr-un comunicat al ANRMAP, remis, joi.

“Luand in considerare ca exista o sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti care constata nulitatea procedurii de achizitionare a serviciilor de salubrizare de catre Primaria sector 1, ANRMAP va solicita instantei constatarea nulitatii contractului incheiat in acest sens”, se arata in comunicat.

In ceea ce priveste Primaria sectorului 5, ANRMAP sustine ca s-a aflat in imposibilitatea de a derula procedura de supraveghere dat fiind refuzul reprezentantilor autoritatii contractante in cauza de a furniza documentele necesare controlului. In cazul procedurilor derulate de primariile sectoarelor 2, 3, 4 si 6, agentii constatatori ai ANRMAP au recomandat sa se dispuna reorganizarea serviciilor de salubrizare la nivelul acestor autoritati contractante si, in conformitate cu prevederile legale, sa atribuie noul contract conform OUG 34/2006.


In comunicat se mentioneaza ca, in momentul efectuarii verificarilor, niciuna dintre autoritatile contractante in cauza nu avea in derulare un contract care sa respecte aceste prevederi.