primaria-zalau.jpgMai multe abateri de la legalitate si regularitate au fost constatate de catre Camera de Conturi Salaj ca urmare a auditului financiar al contului de executie pe anul 2008, realizat recent la Primaria Municipiului Zalau.

Termenul limita impus de organul de control pentru stabilirea exacta a prejudiciilor si dispunerea masurilor pentru recuperarea acestora este 21 decembrie 2009.

Printre nergulile evidentiate de controlul Camerei de Conturi se numara constituirea unui fond de premiere pentru acordarea de stimulente pentru personalul cu atributii in administrarea creantelor fiscale, prin aplicare cotei de 15% din veniturile nefiscale incasate prin executare silita, nu numai din cele fiscale, asa cum ar fi fost legal. Astfel, in cursul anului 2008, valoarea fondului de premiere ilegal constituit a fost de aproape 73.000 de lei.

VDe asemenea, in calitatea sa de asociat la formatia de handbal feminin HC Zalau, primaria a finantat in plus, din alocatiile de la bugetul de stat, circa 155.000 de lei. Tot in domeniu sportiv si tot in calitate de asociat al clubului local de fotbal FC Zalau, municipalitatea a achitat ilegal prime de joc in valoare totala de aproape 45.000 de lei. Alte plati nelegale au fost gasite in ceea ce priveste efectuarea unor lucrari de investitii realizate cu mai multe firme de constructii si instalatii. O parte din sumele cheltuite ilegal au fost deja recuperate de la cei care le-au incasat.

Pentru o alta parte insa, Primaria Zalau a achitat prejudiciul la bugetul de stat, urmand a recupera sumele in perioda imediat urmatoare. „Ne-am conformat deja deciziei Camerei de Conturi Salaj insa am depus si contestatie”, a precizat, luni, Radu Capalnasiu, primarul Zalaului. AGERPRES