Sediul primariei orasului vasluian Negresti a fost decuplat de la reteaua de energie electrica din cauza datoriilor mari si a neplatii facturilor la timp de catre autoritatile locale, Electrica avertizand ca in cel mult trei zile va fi oprit curentul si la statia de pompare a apei din oras.
Masura luata de conducerea Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) Vaslui vine in urma unei somatii de plata date la inceputul saptamanii trecute, in care erau explicate consecintele neachitarii integrale a debitului de 493 milioane de lei. Primaria trebuie sa achite si facturile pentru consumul de energie electrica la statia de pompare a apei.

Desi a avut mai multe negocieri cu SDFEE Vaslui si a achitat 20% din datoriile acumulate, conducerea primariei Negresti nu a reusit sa mai obtina nici o resalonare la plata sau o amanare a achitarii restantelor. In aceste conditii, cele aproape patru mii de familii din oras risca sa ramana de la mijlocul acestei saptamani fara apa potabila si fara iluminat public.