ontanu_neculai_.jpgToate cele 108 blocuri care se afla in prezent in lucrari de reabilitare termica pe raza sectorului 2 al Capitalei trebuie sa fie gata in perioada 10 – 15 decembrie, le-a solicitat, vineri, primarul Neculai Ontanu constructorilor care au in sarcina executia lucrarilor.

De asemenea, edilul sectorului 2 a cerut ca toate lucrarile sa fie de cea mai buna calitate si sa respecte prevederile stabilite in cadrul documentatiilor tehnice elaborate de specialistii in domeniu.

„Sarbatorile de iarna trebuie sa fie petrecute de bucuresteni in conditii deosebite, in blocuri frumoase si calduroase dupa ce au fost reabilitate termic, si nu cu schele pe fatade si cu mormane de moloz rezultate in urma lucrarilor de constructii”, le-a spus Ontanu reprezentantilor firmelor executante. Prin reabilitarea termica a blocurilor, vor scadea cu pana 50 la suta costurile necesare incalzirii apartamentelor.

De asemenea, Neculai Ontanu le-a mai pus in vedere constructorilor ca Primaria sectorului 2 are in pregatire documentatiile tehnice pentru reabilitarea a inca 144 de blocuri, care se va realiza in cursul anului 2010. Lucrarile executate in cadrul reabilitarii termice prevad refacerea termoizolatiei terasei, inlocuirea tamplariei de lemn cu tamplarie de PVC cu geam termopan, termoizolarea peretilor exteriori si a placii planseului din subsol (pentru blocurile fara magazine la parter), inchiderea balcoanelor cu tamplarie din PVC si geam termopan. AGERPRES