Mures: 990.000 de euro pentru un proiect de gestionare a deseurilor

Judetul Mures a castigat o finantare in valoare de 990.000 de euro, din fonduri PHARE, pentru proiectul de colectare selectiva a deseurilor in statia de transfer din municipiul Reghin.
Directorul Agentiei de Protectie a Mediului Mures, Danut Stefanescu, a declarat ca proiectul a fost selectat in cadrul schemei de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor si ca, din valoarea totala a acestuia 891.000 de euro reprezinta fonduri nerambursabile. “Din aceasta statie de transfer, gunoiul va fi dus la groapa ecologica regionala de la Ungheni. Gunoiul va fi adunat din oras tot ca si pana acum, printr-o societate de salubrizare, dar va fi dus la aceasta statie de transfer unde gunoiul va fi selectat. Adica hartia, PET-urile, fierul vor fi puse separat si reciclate, iar gunoiul menajer care nu mai poate fi reciclat va fi presat si dus cu masini speciale la groapa regionala de deseuri”, a aratat Stefanescu.

Seful APM Mures a precizat ca, in cadrul schemei de investitii PHARE 2003, in valoare de 5 milioane de euro, au mai fost depuse proiecte pentru statii de transfer a deseurilor menajere, la groapa de gunoi de la Ungheni, pentru zona de campie a judetului si un altul pentru pentru Valea Nirajului.