Municipiul Zalău va avea pentru 2021 un buget de peste 300 milioane de lei, circa 67 milioane de euro, din care aproape 200 de milioane de lei (40,7 milioane de euro) sunt pentru investiţii, potrivit propunerii care va fi supusă votului Consiliului Local în cadrul unei şedinţe care va avea loc joi.

Potrivit precizărilor făcute miercuri de primarul Zalăului, Ionel Ciunt, în cadrul unei conferinţe de presă, bugetul propus pentru acest an este cel mai mare de după 1989, atât în ceea ce priveşte valoarea totală, cât şi partea de investiţii.

Primarul Zalăului a declarat că bugetul a avut la bază trei principii, respectiv continuarea dezvoltării municipiului prin alocarea unor sume mai mari pentru investiţii, comparativ cu cele pentru funcţionare, menţinerea impozitelor şi taxelor locale la nivelul anului trecut şi păstrarea gratuităţilor, bonificaţiilor şi facilităţilor fiscale din 2020.

Ionel Ciunt a precizat că bugetul total este în sumă 328.430 lei, circa 67 milioane de euro, din care 199.491.000 lei (40,7 milioane euro) sunt pentru secţiunea de dezvoltare şi 128.939.000 lei (26,3 milioane euro) pentru secţiunea de funcţionare.

Printre proiectele care vor fi continuate sau iniţiate în 2021 se numără finalizarea unui cinematograf cu planetariu, a unei creşe cu 55 de locuri, un centru de zi pentru copii, modernizarea şi extinderea iluminatului public, locuri de joacă pentru copii, un bazin de înot.

„Zalău va deveni un oraş foarte atractiv, în termen scurt. Va avea cinematograf, creşă, locuri de joacă pentru copii şi alte facilităţi pentru a face oraşul atractiv în special pentru tineri”, a mai menţionat primarul Ionel Ciunt. AGERPRES