Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, si omologul sau din orasul bulgar Sumen, Veselin Zlatev, au semnat un parteneriat de infratire intre cele doua administratii.
Festivitatea a avut loc la Primaria municipiului Tulcea, oaspetii sustinand ca au deja doua proiecte pe care doresc sa le puna in practica in colaborare cu partenerii tulceni. „Speram ca zilele acestea de canicula se vor transforma in relatii calde intre cele doua orase, pentru ca avem un prezent comun si probabil succese si probleme asemanatoare”, a declarat primarul orasului Sumen, Veselin Zlatev.

Referindu-se la unul din cele doua proiecte, primarul Zlatev a mentionat ca acesta este de anvergura mica, dar poate avea succes pe termen scurt, el avand ca obiectiv instruirea personalului din administratia publica.

La randul sau, primarul Constantin Hogea a afirmat ca, avand in vedere ca ambele localitati au acelasi specific turistic, ideea unui alt proiect face referire la dezvoltarea acestui potential insuficient exploatat. „Europa a redescoperit turismul in zona de est a continentului si sunt convins ca in acest domeniu vom derula o buna colaborare in parteneriat cu Primaria orasului Sumen”, a precizat Constantin Hogea.

Mentionam ca, pana in 2004, Primaria municipiului Tulcea a mai incheiat parteneriate de infratire cu alte 11 orase din opt tari.