Consilierii locali au votat in sedinta ordinara de pe 13 februarie, in unanimitate, cel mai mare buget al Timisoarei de dupa Revolutie, in cuantum de aproape 650 de milioane de lei.
Din acestia, 500 de milioane de lei reprezinta banii de la bugetul local, iar aproape 150 de milioane de lei sunt creditele accesate de municipalitate anul trecut. O mare parte a bugetului, respectiv 166 de milioane de lei, este alocata lucrarilor de infrastructura. Investitii majore vor fi facute si in invatamant, sector care a primit 5,2 milioane de lei, si in sanatate, pentru institutiile sanitare fiind alocate aproape 5,5 milioane. Banii timisorenilor vor fi destinati si altor investitii importante in anul 2007, precum amenajarea unui sediu pentru Casa Casatoriilor si Serviciul de Evidenta a Populatiei, amenajarea sediului Politiei Comunitare, reabilitarea cladirii cinematografului Capitol, amenajarea bazei de antrenament si a bazei pentru copii de la stadionul „Dan Paltinisanu”, reamenajarea Gradinii Zoologice, a Parcului Poporului, Parcului Copiilor, implementarea sistemului integrat de eficientizare a incasarilor pe mijloacele de transport in comun – adica introducerea sistemelor de ticketing si GPS, achizitia de noi mijloace de transport si construirea de refugii-calatori in statii.

Vor continua si lucrarile majore pentru modernizarea infrastructurii la reteaua de transport in comun cu tramvaiul, extinderea retelelor de apa-canal, iluminat public si gaze naturale, precum si lucrarile la locuinte. In ceea ce priveste subventiile pentru incalzire, comparativ cu bugetul de anul trecut, cand existau 40 de milioane de lei din bugetul local propriu-zis, plus 15 de milioane din credite, se remarca o crestere de peste 10 milioane de lei, respectiv, se vor aloca aproximativ 51 de milioane de lei. In paralel, municipalitatea va lucra la proiecte pentru a putea accesa complementar banilor de la bugetul local si a celor obtinuti prin credite, fonduri structurale, ca o a treia sursa de venituri la bugetul orasului.