Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, susţine că prin lansarea programului local „Rabla”, prin care se acordă o subvenţie de 3.000 lei pentru casarea maşinilor mai vechi de 10 ani, oraşul ar putea să scape de circa 500 de autoturisme vechi.

„Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de grupul UDMR care vizează posibilitatea casării, de către proprietari, a autoturismelor mai vechi de 10 ani înmatriculate în Târgu Mureş, în schimbul unei bonificaţii. Atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice care au domiciliul sau sediul în Târgu Mureş, care se înscriu în program, sunt eligibile pentru o subvenţie de 3.000 de lei dacă îşi asumă să nu cumpere un autoturism mai vechi de 5 ani în următorii 3 ani. În acest an urmează să alocăm 1,5 milioane de lei pentru lansarea programului, vizând astfel decongestionarea traficului în oraş cu cel puţin 500 de autoturisme vechi”, a declarat presei primarul din Târgu Mureş.

Edilul Soos Zoltan i-a încurajat pe locuitorii din Târgu Mureş să profite de această oportunitate, care duce la reducerea poluării. AGERPRES