Primăria Târgu Mureş a anunţat înlocuirea operatorului de salubrizare stradală, în urma unei licitaţii organizate în regim de urgenţă, după ce a reziliat contractul cu firma Brantner Servicii Ecologice pentru nerespectarea graficului de curăţenie a oraşului.

Municipalitatea a precizat că primarul Soós Zoltán a semnat contractul cu S.C. Sylevy Cleaning S.R.L., câştigătoarea licitaţiei în regim de urgenţă pentru serviciul de salubrizare stradală şi că ordinul de începere va fi dat imediat după finalizarea procedurilor conexe.

„Am decis rezilierea contractului pentru salubrizarea stradală, pe care municipalitatea îl avea încheiat cu SC Brantner Servicii Ecologice S.R.L., pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale. Cred că niciunul dintre târgumureşeni nu este mulţumit de modul în care arată oraşul, şi nici noi, ca administraţie. Problema cea mai urgentă cu care ne confruntăm este, în continuare, neridicarea gunoiului şi curăţarea oraşului. Este nevoie urgent să avem servicii de calitate pentru salubrizare. Din păcate însă, administraţia publică nu funcţionează precum un sistemul privat, adică dacă nu eşti mulţumit cu un operator, cauţi altul şi îl poţi schimba imediat. Contează să ai un serviciu de calitate la un preţ acceptabil. Am reuşit să avem o procedură pentru desemnarea unui operator de salubritate, iar acest lucru l-am realizat în termenul cel mai scurt posibil”, a arătat primarul Soós Zoltán, într-un comunicat de presă.

Durata contractului este de 12 luni.

Municipiul Târgu Mureş a decis, în luna decembrie 2022, rezilierea contractului şi cu operatorul de salubrizare stradală, Brantner Servicii Ecologice, şi reluarea licitaţiei pentru desemnarea altei firme, după ce s-au semnalat disfuncţionalităţi în programul de curăţenie a oraşului.

De asemenea, tot în luna decembrie 2022, Adunarea Generală a ADI Ecolect Mureş a decis rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Brantner Veres SA, care avea responsabilitatea colectării deşeurilor menajere în Zona 2-a în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide, care cuprinde 19 unităţi administrativ-teritoriale (UAT), inclusiv municipiul Târgu Mureş, în urma nerespectării graficului de colectare a gunoiului.

Disfuncţionalităţile în ridicarea gunoiului la Târgu Mureş şi în celelalte 18 unităţi administrativ-teritoriale cuprinse în zona a 2-a în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţ au apărut în urma schimbării operatorului, în urma licitaţiei, începând cu data de 4 noiembrie 2022. AGERPRES