Municipiul Suceava va obţine fonduri pentru elaborarea Planului de Acţiune pentru proiecte de eficienţă energetică, urmând a fi implementate în următorii cinci ani, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi, care participă în aceste zile la lansarea programului MOLOC – ”Low carbon urban morphology”, din Lille-Franţa.

Harşovschi a spus că, în acest proiect ce vizează reducerea emisiilor de carbon, Suceava are ca parteneri oraşele Turin din Italia, Katowice din Polonia, Lille din Franţa şi Hamburg din Germania.

Potrivit viceprimarului Sucevei, prin acest proiect municipiul reşedinţă de judeţ va primi 52.000 euro, finanţare nerambursabilă, pentru realizarea Planului de Acţiune, inclusiv a auditului energetic, precum şi a listei de proiecte referitoare la eficienţa energetică propuse pentru a fi implementate în următorii cinci ani.

În opinia lui Harşovschi, municipiul Suceava poate fi un exemplu de bună practică din acest punct de vedere, în condiţiile în care deja se implementează proiecte de eficienţă energetică prin care se realizează reducerea de emisii de carbon, precum maşini, autobuze şi biciclete electrice, puncte de încărcare şi schimbarea iluminatului public cu unul modern, cu led-uri. AGERPRES