Municipiul Suceava va emite o Declaraţie de Unire cu Republica Moldova în şedinţa Consiliului Local din 29 martie, a anunţat primarul Ion Lungu.  El a spus că aceasta reprezintă un act simbolic la o sută de ani de la Unirea Basarabiei cu România, fără a exista efecte juridice.

”Am pregătit o declaraţie de unire care va fi supusă aprobării Consiliului Local, care este simbolică şi nu se votează”, a arătat Lungu.

Potrivit edilului şef, în Declaraţia de Unire a municipiului Suceava cu Republica Moldova se arată că prin această declaraţie se consideră oportună reluarea acestui demers de la Unirea Basarabiei cu România.

„În numele cetăţenilor municipiului Suceava, noi consilierii locali şi primarul municipiului Suceava proclamăm unirea simbolică a Sucevei cu Republica Moldova (…) Considerăm oportun să reluăm acest demers (…) Este un act simbolic care nu are niciun efect juridic”, a spus Lungu.

Potrivit lui Lungu, primarul din Soroca (Republica Moldova), localitate înfrăţită recent cu Suceava, a anunţat că intenţionează să emită o declaraţie de unire cu România. „Eu zic că e oportun să dăm şi noi o declaraţie de unire cu Republica Moldova”, a spus Lungu. AGERPRES