lungu_ioan1.jpgMunicipiul Suceava ar putea rămâne fără Plan Urbanistic General (PUG), în condiţiile în care nu dispune de suficient spaţiu verde pe cap de locuitor, conform reglementărilor de mediu în vigoare, a declarat, într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului, municipalitatea nu poate obţine avizul pentru PUG de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, deoarece nu îndeplineşte criteriul de minim de 26 de metri pătraţi spaţiu verde pe cap de locuitor.

Primarul Sucevei a subliniat că această cerinţă ar putea fi satisfăcută dacă parcul Şipote, situat în zona centrală a municipiului, în proximitatea Cetăţii de scaun, ar fi transferat din proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva în cea a municipalităţii.

”La Mediu nu putem îndeplini condiţiile pentru a avea PUG. Noi am propus spaţiu verde, dar jumătate din el e la Romsilva”, a spus Lungu, adăugând că va face toate demersurile necesare pentru atingerea acestui obiectiv.

El a arătat că va apela şi la preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care este inginer silvic, a fost şef al Direcţiei Silvice Suceava şi cunoaşte mai bine procedurile şi demersurile ce trebuie făcute pentru a rezolva această problemă. AGERPRES