Municipiul Sighişoara a primit trofeul „Excelenţă în guvernarea locală participativă” cu ocazia Galei AMR 2021 – ediţia a IV-a, pentru performanţa administraţiei municipale şi exemplul de multiplicare a bunelor practici, a anunţat primarul oraşului, Ioan-Iulian Sîrbu.

„Dorinţa de a lua cele mai bune decizii, găsirea sprijinului locuitorilor încă din stadiul de proiect pentru diverse demersuri viitoare este o preocupată constantă pentru Municipiul Sighişoara. Mulţumesc Asociaţiei Municipiilor din România pentru acest premiu! Mă bucur că sunt parte din AMR a cărei activitate a fost atât de benefică şi în anul 2021 pentru municipiile din întreaga ţară”, a arătat primarul municipiului Sighişoara, Ioan – Iulian Sîrbu, într-un comunicat de presă.

Potrivit primarului Sighişoarei, organizatorii Galei AMR au premiat excelenţa într-o serie de domenii în care autorităţile administraţiei publice locale au acţionat în virtutea atribuţiilor pe care acestea le au.

Categoriile premiate, în cadrul Galei, au fost: „Excelenţă în Educaţie”, „Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă socială”, „Excelenţă în Transport public şi mobilitate”, „Excelenţă în Protecţia mediului şi gestionarea eficientă a deşeurilor”, „Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice”, „Excelenţă în Promovarea culturală, turistică şi sportivă”, „Excelenţă în eficienţă energetică”, „Excelenţă în Digitalizare/ Smart City”, „Excelenţă în Guvernarea locală participativă”, „Excelenţă în Promovarea şi susţinerea antreprenoriatului”.

„Proiectele depuse sunt exemple de bune practici pentru municipii şi nu numai, contribuind la creşterea performanţei în activitatea administrativă şi în oferirea unor servicii publice mai bune cetăţenilor fiecărei localităţi. Alături de Municipiul Sighişoara şi Sectorul 6, Bucureşti a primit premiul pentru Excelenţă în guvernarea locală participativă. Primarul Municipiului Sighişoara este membru în cadrul Adunării Generale şi a Comitetului Director ale AMR”, a precizat Sîrbu. AGERPRES