Municipiul Sfântu Gheorghe vrea să devină Capitala europeană a tineretului

antal_arpad_.jpgMunicipiul Sfântu Gheorghe vrea să obţină titulatura de Capitală europeană a tineretului în anul 2013, iar autorităţile locale au început deja demersurile în vederea pregătirii candidaturii.

Potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, titlul de Capitală europeană a tineretului a fost lansat de Forumul European al Tineretului, pentru a încuraja dezvoltarea de idei şi proiecte inovatoare în ce priveşte participarea activă a tinerilor în societate şi pentru a promova cooperarea privind politicile de tineret la nivel local şi european.

“Rotterdam a fost prima capitală în 2009, urmată de Torino în 2010, iar anul viitor va fi Anvers. Pentru 2012, titlul este disputat de două oraşe, unul din Grecia şi unul din Portugalia”, a precizat primarul, menţionând că Sfântu Gheorghe “ţinteşte” anul 2013. Primarul Antal Arpad şi-a propus să organizeze, joi, o întâlnire cu principalii formatori de opinie publică din municipiu pentru a trasa liniile directoare ale proiectului şi pentru a putea finaliza cât mai repede pregătirile în vederea depunerii candidaturii.

“Primăria oraşului şi câţiva tineri entuziaşti au decis ca anul 2010 să fie anul pregătitor pentru înscrierea municipiului Sfântu Gheorghe în vederea obţinerii acestei titulaturi. Considerăm că organizarea unor consultaţii cu diferite sectoare ale societăţii este foarte importantă din punctul de vedere al alcătuirii programului anului 2013. Dorim în primul rând să ne întâlnim cu reprezentanţii mass-media ei fiind formatorii de opinie în societate”, a menţionat primarul Antal Arpad. AGERPRES