Municipiul Satu Mare are viceprimari de la UDMR si PNL

Kereskenyi Gabor (UDMR) si Adrian Albu (PNL) au fost alesi viceprimari ai municipiului Satu Mare, in urma constituirii Consiliului Local.
La votul secret organizat dupa validarea consilierilor locali, din cele 22 de voturi valabil exprimate, Kereskenyi Gabor, care este presedintele organizatiei municipale a UDMR, a obtinut 18 voturi, Adrian Albu, membru PNL, a obtinut 14 voturi, iar Cristina Caita, membru PNL, a obtinut doar patru voturi.

In cadrul sedintei, Iuliu Ilyes (UDMR), a depus la randul sau juramantul pentru functia de primar. Ilyes a rostit pentru a cincea oara acest juramant – in 1992 pentru functia de consilier, in 1996 si 2000 ca viceprimar iar in 2004 pentru functia de primar.
“Pot sa promit ca juramantul il voi respecta intocmai si voi lucra pentru a rezolva cele mai multe probleme ale municipiului, nu toate, acestea nu se pot rezolva intr-un singur mandar”, a declarat Iuliu Ilyes. Primarul a mai precizat ca activitatea Primariei se va baza in principal pe atragerea de fonduri europene, bugetul municipiului nefiind suficient pentru necesitati, in special pentru modernizarea infrastructurii.

Noul Consiliu Local al municipiului Satu Mare este format din 11 membri UDMR, cinci PSD, patru PD-L si trei PNL.