Pe 6 noiembrie, Ateneul Român a găzduit prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România. Desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, evenimentul şi-a propus premierea performanţei în zece domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport, iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență.

„Am participat la prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, o gală ce premiază rezultate notabile în anumite domenii din administraţia publică locală. Şi, fiindcă eu cred că administraţia publică locală trebuie să fie performantă şi aceste performanţe trebuie cunoscute, am acordat Înaltul Patronaj acestei prime Gale şi cred că este bine ca publicul să vadă cum anumite administraţii reuşesc realmente să performeze pentru comunităţile lor”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul evenimentului, la care primarul Lucian Micu a participat alături de deputatul Laurențiu Leoreanu, municipiul Roman a primit distincția pentru Excelența în Transparență, câștigând în fața Clujului și Sibiului.

„A fost un început de săptămână și de lună frumos, când numele Romanului a fost rostit și aplaudat la nivel național, la Ateneul Român, la prima ediție a Galei Asociației Municipiilor din România. Cele 103 municipii din România au concurat pentru obținerea premiului de excelență pe zece domenii. Noi am am aplicat la patru secțiuni și am primit premiul de excelență în transparență. Este o recunoaștere importantă, pentru că eu și echipa din cadrul Primăriei Roman ne-am străduit ca, pe tot parcursul acestui an, să discutăm cu cetățenii și, mai important, să-i ascultăm și să ținem cont de doleanțele lor. Poate nu am mulțumit pe toată lumea, pentru că nu avem suficienți bani, dar cred că întâlnirile cu diferitele categorii socio-profesionale și vizitele pe care le-am avut acasă la romașcani au condus la rezolvarea multor probleme din comunitate. Voi continua să vă ascult, pentru a lua decizii cât mai bune pentru orașul nostru”, a fost mesajul transmis pe pagina de socializare de primarul Lucian Micu.

 

Câştigătorii primei ediţii a Galei AMR

În cadrul primei Gale a Asociaţiei Municipiilor din România au fost acordate următoarele premii:

– Excelența în educație – Municipiul Suceava;

– Excelența în sănătate – Municipiul Craiova;

– Excelența în transport public – Municipiul Alba Iulia;

– Excelența în iluminat public – Municipiul Brăila;

– Excelența în sisteme de încălzire – Municipiul Giurgiu;

– Excelența în promovarea și susținerea antreprenoriatului – Municipiul Satu Mare;

– Excelența în amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă – Municipiul Vaslui;

– Excelența în promovarea turismului – Municipiul Sibiu;

– Excelența în digitalizare – Municipiul Cluj-Napoca;

– Excelența în transparență – Municipiul Roman.