Reşiţa speră să atragă, în viitorul apropiat, aproape 10 milioane euro pentru proiecte pe care municipalitatea le-a depus şi care, în mare parte, au o componentă socială. Un proiect complex se află depus deja pe Axa 2 şi prevede reabilitarea străzilor din oraşul vechi, spaţiile verzi şi parcările.

De asemenea, în lucru mai sunt şi alte şapte proiecte, iar alte patru proiecte se speră a fi finalizate la sfârşitul lunii mai.

“Prin colaborarea şi cu ajutorul Instituţiei Prefectului, al Consiliul Judeţean şi al Agenţiei de Dezvoltare Vest, infrastructura Reşiţei va fi modernizată. Este vorba de toate căile importante ale municipiului, studiile în acest sens fiind deja efectuate. Astfel, artera care leagă cartierul Câlnic de Calea Caransebeşului, dar şi artera dintre centrul civic al Reşiţei şi cartierul Minda vor fi rezolvate în maximum doi ani, având în vedere că aceste tronsoane nu au mai fost reabilitate de 20 de ani”, a precizat primarul municipiului, Mihai Stepanescu.

În acest fel, spune edilul Reşiţei, turismul, atât de pretabil în municipiul de pe Bârzava, s-ar putea dezvolta, ca de altfel şi în împrejurimile acestui oraş. În cele 11 proiecte pregătite de municipalitatea reşiţeană pentru refacerea infrastructurii se preconizează a fi folosită şi zgura de furnal, existentă în cantitate mare la Reşiţa, şi care e atât de folosită în Europa, dar prea puţin în România. Primarul Mihai Stepanescu a prezentat şi stadiul lucrărilor prin Programul ISPA, care “au demarat greoi, după mai multe amenzi aplicate de Primăria Reşiţa firmei care le realizează”. AGERPRES