Autoritatile din Resita si judetul Caras-Severin au dus la bun sfarsit un proiect care ar trebui sa schimbe din punct de vedere investitional harta zonei. Este vorba de reabilitarea Zonei Industriale Valea Terovei din municipiu. Numai ca, probabil din cauza crizei, investitorii atat de mult asteptati intarzie apara.

Zona Industriala se intinde pe o suprafata de 26,2 hectare si este impartita in mai multe parcele, cu drumuri de acces intre acestea. Zona este dotata cu toate utilitatile, respectiv, apa, canalizare, gaz, energie electrica, telefonie, internet, inclusiv retea de drumuri, precum si un pod pentru accesul spre doua drumuri nationale.

Parcul Industrial NOVA TEROVA din Resita este rezultatul unui proiect de peste 10 milioane de euro, dezvoltat de Primaria Resita in parteneriat cu Consiliul Judetean Caras-Severin si sustinut prin Programul PHARE. „Terenurile vor fi concesionate sau inchiriate prin licitatie publica, conform legislatiei in vigoare si cerintelor Programului PHARE. Din pacate, investitorii nu se inghesuie deloc. Sunt cateva solicitari, mai exact cinci, pe suprafete nu prea mari. Unii dintre posibilii investitori mai mari s-au retras, fiind precauti in acesta perioada, de criza”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul municipiului Resita.

Printr-o hotarare a Consiliului Local Resita, s-a stabilit ca pret de incepere a licitatiilor de concesiune suma de 1,8 euro/mp. De asemenea, pe langa dotarile si facilitatile Parcului Industrial NOVA TEROVA, unde investitorii trebuie doar sa se branseze la utilitati in momentul concesionarii terenurilor, orasul dispune si de mana de lucru calificata in diverse domenii, la care se adauga numarul mare de someri inregistrat in prezent la Resita. AGERPRES