Municipiul Reşiţa ar putea pierde o finanţare europeană de 25 de milioane de euro, după ce votul pentru proiectul de hotărâre privind cumpărarea unui depou de tramvaie nu a întrunit două treimi, a declarat marţi, la finalul şedinţei ordinare a Consiliului local Reşiţa, primarul Ioan Popa.

Aveam nevoie de două treimi din voturi. Eu nu pot să spun decât că, pentru mine, ziua de astăzi este una extrem de tristă. Mărturisesc că am făcut lobby, tot ce mi-a stat în putinţă pentru a avea acordul colegilor noştri, dar, din păcate, nu am reuşit. Voi încerca să contactez liderii PSD la nivel de judeţ, pentru a le expune această problemă şi pentru faptul că proiectul de care vorbim ar fi cel mai mare din ultimii 27 de ani, adică de după Revoluţie. Niciodată, Reşiţa nu s-a mai întâlnit cu şansa de a accesa 25 de milioane euro şi cred că, în ceasul al 13-lea, vom putea valida acest proiect de hotărâre„, a declarat primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Municipalitatea a achiziţionat toată calea de rulare necesară funcţionării tramvaielor, lungă de 11 km, dar nu a reuşit să identifice o altă parcelă de teren pe care s-ar putea construi un alt depou.

După mai multe reprize de consultări, grupul PSD a votat, marţi, împotriva proiectului de hotărâre privind aprobarea cumpărării fostului depou de tramvaie din Reşiţa, cu toate că achiziţionarea acestuia era un prim pas necesar pentru a se putea depune un proiect de mobilitate urbană. Fără depou, însă, proiectul nu poate fi depus.

Liderul grupului PSD din Consiliul local Reşiţa, Mirel Sabo, a precizat că social-democraţii nu vor să se opună proiectului de achiziţionare al depoului de tramvaie, chiar dacă au votat împotrivă. „Împreună cu colegii mei, în funcţie de actele care ne-au fost puse la dispoziţie, am hotărât să votăm împotrivă. Noi i-am solicitat domnului primar să-l retragă şi să îl rediscutăm, dar, împreună cu grupul său, au decis să nu facă acest lucru. Voia un credit de 7,4 milioane lei, pe 15 ani, din care 2,4 milioane lei ar fi fost pentru cumpărarea depoului de tramvaie şi 4,6 milioane lei, pentru cumpărarea de mijloace de transport în comun, second hand. Gândiţi-vă în ce situaţie ne-am regăsit, având în vedere că am avut un referat, în care preţul unui autobuz cu burduf era 500 mii lei, după care ne-a parvenit un altul, unde era 300 mii lei. În ceea ce priveşte depoul, nu suntem de acord cu preţul de achiziţie. Este bine să fie achiziţionat, dar nu la acest preţ”, a declarat Mirel Sabo. AGERPRES