Municipiul Râmnicu Sărat poate figura pe lista capitalelor culturale româneşti, în opinia ministrului Culturii

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, s-a arătat “impresionat de numărul mare de monumente istorice din municipiul Râmnicu Sărat”, afirmând că “acesta se află pe lista potenţialelor oraşe, capitale culturale româneşti”.

Ministrul Barbu a vizitat la Râmnicu Sărat mai multe monumente istorice aflate în stadii diferite de restaurare, printre care fosta închisoare politică, primăria, fost sediu de prefectură, Colegiul “Alexandru Vlahuţă”, Palatul brâncovenesc şi Mănăstirea grecilor.

“Oraşul Râmnicu Sărat are un uriaş potenţial, închisoarea politică ar putea deveni în viitorul apropiat primul muzeu interactiv din România, iar mănăstirea construită în stil brâncovenesc, se află în topul 100 al celor mai importante monumente istorice din ţara noastră”, a mai spus ministrul Culturii marţi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Prefectura Buzău. Potrivit sursei citate, “în fiecare an, un oraş din cele şapte sau opt regiuni să fie capitală culturală românească şi cu siguranţă Râmnicu Sărat se află pe lista potenţialelor oraşe”.
AGERPRES