andronachi_traian.jpgNoul viceprimar al municipiului Rădăuţi, care urmează să preia atribuţiile de primar, este avocatul Traian Andronachi. Hotărârea a fost luată în ultima şedinţă a Consiliului LocalRădăuţi. Conform procedurilor, consilierii locali au aprobat întâi schimbarea social-democratului Tiberiu Maerean din funcţia de viceprimar, iar apoi a fost nevoie de două tururi de scrutin pentru alegerea unui nou consilier în postul ocupat de acesta.

În competiţia pentru postul de viceprimar au intrat doar Tiberiu Maerean şi Traian Andronachi, recent înscris în Partidul Social Democrat (PSD). Primarul interimar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a fost exclus, miercuri seara din PSD.

În şedinţa extraordinară a Biroului Executiv al PSD Rădăuţi, membrii acestui for au decis în cazul lui Tiberiu Maerean atât retragerea sprijinului politic din partea partidului, ceea ce echivalează cu pierderea mandatului de consilier local şi a funcţiei de viceprimar, cât şi excluderea lui din PSD.
Primarul Partidului Democrat Liberal al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost arestat în septembrie 2014 la propunerea DNA pentru şantajarea unui consilier local. AGERPRES