Municipiul Ploieşti va avea 20 de tramvaie achiziţionate cu bani europeni

Municipiul Ploieşti va avea 20 de tramvaie achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Valoarea finanţării nerambursabile este de 157,5 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 48 de luni. Tramvaiele au lungimea de 18 metri şi vor deservi rutele de transport public nr. 101 şi 102 din Ploieşti.

“Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 27 septembrie 2019, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiul Ploieşti (în calitate de partener). Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic şi modern în municipiul reşedinţă de judeţ Ploieşti”, se mai arată în comunicatul MDRAP.

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

Conform MDRAP, alocarea estimată se ridică la 8,38 miliarde euro, dintre care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro – contribuţia naţională. Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP. AGERPRES