Municipiul Oradea nu are inca primar interimar, deoarece sedinta extraordinara convocata pentru 3 decembrie nu a intrunit cvorumul necesar pentru alegerea unuia dintre cei doi viceprimari, Biro Rozalia (UDMR) si Mihai Groza (PD).
Daca la primul punct de pe ordinea de zi, citirea demisiei primarului democrat Petru Filip, a fost intrunit cvorumul necesar, de 14 consilieri, din totalul de 27, dupa plecarea neanuntata a unicului reprezentant UDMR, sedinta a trebuit sa fie declarata inchisa.

Presedintele de sedinta, liberalul Petru Lezeu, a citit demisia primarului in exercitiu, pe care acesta a adresat-o CL in 30 noiembrie, ca urmare a validarii sale ca europarlamentar. Conform prevederilor legale, presedintele de sedinta si consilierii au luat act de aceasta, dupa care singurul consilier UDMR din cei sapte a parasit sala mare a Primariei.

La sedinta au fost prezenti cei zece consilieri PD si cei doi de la PRM. Au absentat cei patru consilieri PSD si trei PNL, cu exceptia presedintelui de sedinta. Din sapte alesi UDMR, a fost prezent doar unul. La solicitarea PD, urmatoarea sedinta extraordinara va avea loc pe 6 decembrie.

Reamintim ca situatia de la conducerea municipalitatii oradene a fost generata de alegerea, in data de 25 noiembrie, a lui Petru Filip in Parlamentul European, pe lista Partidului Democrat. Filip este la al treilea mandat ca primar al municipiului Oradea.