oradea_primaria.jpgMunicipiul Oradea se situează pe primul loc în Transilvania în privinţa bugetului pe anul 2012, fiind singurul municipiu din această zonă al cărui buget a depăşit în acest an un miliard de lei, a informat joi Primăria Oradea.

Potrivit unui comunicat al administraţiei, bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli al municipiului Oradea, votat în Consiliul local din data de 9 februarie 2012, este în sumă de 1.014.026.800 lei. Din totalul bugetului, fondurile europene atrase reprezintă 165.793.830 lei, adică 16%. Pe locul doi în topul municipiilor cu cel mai mare buget din Transilvania se află Timişoara, cu 980 de milioane de lei, iar pe locul trei, Cluj-Napoca, cu 962 de milioane de lei.

Veniturile bugetului consolidat al Municipiului Oradea înregistrează o creştere faţă de valorile realizate în anul precedent de 54%, pe fondul planificării atragerii unor surse nerambursabile şi a prelevărilor de la bugetul de stat pentru obiective de investiţii, se mai precizează în comunicat. AGERPRES