Municipiul Moineşti va avea propria Casă de Cultură

moinesti_casacultura.jpgPrin strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Moineşti a fost stabilit ca unul dintre obiectivele specifice “Actul de cultură, sport şi agrement”. În acest scop au fost elaborate o serie de proiecte care vizează actul de cultură, respectiv reabilitarea clădirilor cu potenţial cultural. Din această perspectivă, înfiinţarea unei case de cultură reprezintă un obiectiv primordial în vederea polarizării vieţii culturale a comunităţii.

Autorităţile locale, în frunte cu primarul Viorel Ilie, şi-au propus reabilitarea şi modernizarea clădirii Clubului Lira în acord cu cerinţele dezvoltării sociale şi culturale survenite la nivelul localităţii. Prin realizarea acestui edificiu se va crea un pol al vieţii culturale a comunităţii, un spaţiu modern şi polifuncţional adecvat desfăşurării unor activităţi culturale gen spectacole de cinema, muzică şi teatru, spaţii propice organizării de conferinţe, seminarii, cursuri.

Costurile totale estimate de autorităţi sunt de 6.122.444 lei, iar lucrările vor fi demarate imediate ce vor fi îndeplinite cerinţele legale de încredinţare a contractului de construcţie.