Municipiul Moinești a găzduit recent prima ediție a competiției de karate-kyokushin „Moldavian Challange Cup” din sudul Moldovei, organizată de clubul Kyokushin din Moinești, sub auspiciile Federației Române de Karate-Kyokushin (FRKK), cu sprijinul Primăriei Moinești. Competiția de arte marțiale, la care au participat circa 300 de copii și seniori din România și Republica Moldova, a avut loc în sala de sport a Liceului „Spiru Haret”.

La eveniment au fost prezenți prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu, primarul Valentin Vieru și luptătorul de K1 Ionuț Iftimoaie.

Kyokushin sau Kyokushinkai este un stil de karate de tip full-contact și knock-down (forma „hardcore” a tipului full-contact). În lupte sunt interzise tehnicile letale și care urmăresc rănirea adversarului, dar în care tehnicile permise se execută cu forță mare și impact plin. Kyokushinkai implică un antrenament dur, cere o condiție fizică remarcabilă și este declarat cel mai dur stil de karate.

„Apreciez foarte mult implicarea președintelui federației, dar și deschiderea și implicarea atât a primarului, antrenorilor, cât și a gazdelor de la Liceul «Spiru Haret» și consider o reală oportunitate de promovare pentru Moinești în țară, dar și în lume. Susțin, atât personal, cât și ca prefect, astfel de inițiative constructive, care vor avea întotdeauna un sprijin în tot ceea ce înseamnă relația cu instituțiile statului. De asemenea, îi îndemn pe organizatori să fructifice atât talentele locale, cât și oportunitățile financiare oferite de Uniunea Europeană prin fonduri europene nerambursabile, varianta optimă de dezvoltare durabil”, a opinat prefectul Liviu Miroșeanu.