Municipiul Iaşi ar putea avea bazin olimpic de înot, după 30 de ani de la începerea lucrărilor

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că i-a solicitat premierului ca lucrările începute la bazinul olimpic să fie transferate administraţiei locale, pentru fi finalizate cu bani europeni.

În numele municipiului Iaşi, am solicitat transferul unor obiective de investiţii care au rămas nefinalizate de-a lungul timpului, cum ar fi bazinul de înot, în vederea finalizării prin intermediul fondurilor europene. Din acest motiv am fost prezent şi la Ministerul Educaţiei, unde m-am întâlnit cu doamna ministru Monica Anisie. Am primit angajamente ferme de sprijin“, a susţinut Chirica.

Demersul a fost făcut la aproximativ 30 de ani de când au început lucrările la bazinul olimpic de înot în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu, în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Educaţiei şi Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi pe un teren pus la dispoziţie de municipalitate. Lucrările, care erau efectuate în proporţie de 40%, au fost oprite în 2010, întrucât o parte din teren a fost revendicat şi câştigat de foştii proprietari. După îndelungi discuţii şi negocieri, în 2018 consilierii locali au aprobat efectuarea unui schimb de terenuri, pentru a putea continua lucrările.

Potrivit primarului Chirica, în cursul anului 2020 au fost finalizate actele de proprietate. “Urmează să fie dată o hotărâre de guvern pentru transferul obiectivului către municipiul Iaşi. Obiectivul trebuie să rămână cu administrare multiplă. Vrem să încheiem un parteneriat cu toate universităţile din Iaşi, unele având specializări în domeniul sportului, spre exemplu Universitatea Alexandru Ioan Cuza, care are Facultatea de Sport, iar celelalte au nevoie pentru a susţine performanţele sportive ale studenţilor. Cred că este de bun augur finalizarea lucrărilor acestui bazin olimpic“, a declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES