Pe fondul evoluției tehnologiilor și a digitalizării multor activități și procese, există o presiune din ce în ce mai mare a cetățenilor pentru rezolvarea problemei traficului auto, a problemei parcărilor – una dintre principalele cauze ale traficului urban din zonele centrale și de interes public.

Implementarea serviciilor de smart parking, poate reduce problemele majore legate de trafic, poluarea mediului înconjurător, stresul.

O soluție în acest sens, poate fi implementarea senzorilor pentru parcări Nedap Sensit.  Nedap este lider de piață în cadrul sistemelor de identificare long-range, detecția wireless a autovehiculelor și control accesul în orașe.

Compania fastPark, este partenerul Nedap în România.

Tehnologia proprietară SENSIT constă în realizarea unei rețele de senzori de parcare ce detectează în timp real starea locului de parcare (ocupat/liber) și durata staționării.

Senzorul SENSIT IR Flush Mount este un senzor inteligent de parcare ce oferă o dublă tehnologie de detecție: magnetic și infrarosu, prin care furnizează informații în timp real cu privire la starea locului de parcare (ocupat/liber). Ca parte a platformei SENSIT, SENSIT IR Flush Mount optimizează utilizarea parcării, reduce emisiile și garantează o rentabilitate rapidă a investiției.

 

Smart city

În luna decembrie a anului 2020, fastPark a livrat și a pus în funcțiune un sistem integrat de detectare a stării locurilor de parcare în muncipiul Iași. Scopul principal al proiectului este de a implementa un sistem integrat de parcare pentru fluidizarea traficului urban și pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Municipiul Iași.

Prin intermediul integrării senzorilor Nedap SENSIT cu aplicația mobilă UPPARK Parking App, experiența parcării pentru cetățenii orașului Iași este mult mai placută.  Afișând ocuparea în timp real prin intermediul aplicației mobile UPPARK Parking App, șoferii pot găsi cu ușurință locuri de parcare libere și pot fi ghidați către cele mai apropiate locuri de parcare disponibile.

 

Beneficiile aplicației mobile UPPARK Parking App:

  • Înregistrare sigură, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii în materie de plăți;
  • Parcare corectă, în funcție de poziția ta, găsești ușor un loc de parcare permis;
  • Tarifare exactă, știi dinainte toate tarifele și comisioanele de plată;
  • Plătești din mers, comod cu telefonul în timp ce te afli în drum spre locul unde vrei să ajungi;
  • Primești notificări, ești anunțat înainte de a expira timpul de parcare;
  • Prelungești de la distanță, poți extinde durata de parcare de câte ori vrei, de oriunde te afli.