Primăria municipiului Galaţi a lansat, în sistemul electronic de achiziţii publice, contractul privind modernizarea sistemului de iluminat public pe patru artere principale ale oraşului, care vor fi echipate cu aparate de iluminat stradal cu LED, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, contractul, cu o valoare estimată de 1.503.555 lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuţia de la bugetul local, vizează Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei, Strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor.

Sunt prevăzute 12 luni pentru realizarea proiectului, din care 3 luni pentru proiectare şi 9 luni pentru execuţie, iar consumul de energie cu se va reduce cu 70%.

Principalele categorii de lucrări de intervenţie vor viza achiziţia de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente şi montarea aparatelor de iluminat pe stâlpii şi consolele existente, cât şi montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipaţi cu aparate de iluminat. Vor fi montate 524 de aparate tip LED eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Proiectul este finanţat prin Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Prin implementarea proiectului se urmăreşte reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO2), alegerea de produse care utilizează mai puţine materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate. AGERPRES