Municipiul Galaţi a obţinut, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), premiul pentru „Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială”, informează biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, municipiul Galaţi a obţinut premiul la secţiunea „Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială” graţie numeroaselor proiecte derulate de către primărie în cele două domenii privind creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor şi modernizarea unităţilor medicale şi centrelor sociale şi dotarea acestora la standarde europene.

Printre proiectele apreciate se numără înfiinţarea primului centru de permanenţă din municipiul Galaţi, cu fonduri de la bugetul local, care a oferit deja servicii medicale pentru aproximativ 10.000 de persoane. În momentul de faţă, se lucrează la cel de-al doilea centru de permanenţă ce va fi inaugurat în curând.

Un alt demers a fost achiziţia terenului şi a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul de Obstetrică – Ginecologie, devenind astfel proprietar, statut ce-i conferă posibilitatea să acceseze fonduri europene şi să-l transforme într-un spital care să se ridice la standarde de calitate şi confort pentru comunitate. De altfel, în toamna acestui an, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru primul proiect de modernizare a spitalului, investiţie de peste 16 milioane de lei ce va fi finanţată din fonduri europene.

De asemenea, municipiul Galaţi a fost premiat şi pentru proiectele dedicate Spitalului pentru Copii Sf. Ioan, care, pe lângă investiţiile în aparatură modernă şi dotări, va beneficia de finanţări cu fonduri europene, urmând să dispună de o unitate primire urgenţe şi un ambulatoriu moderne.

Printre proiectele apreciate se numără şi reabilitarea termică şi creşterea performanţei energetice a clădirilor Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi, precum şi creşterea performanţei energetice a Căminului pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon.

„Mă onorează şi mă bucură deopotrivă premiul obţinut de municipiul Galaţi. Este o dovadă a recunoaşterii eforturilor pe care le depunem pentru cetăţeni, sănătatea fiind o prioritate pentru mine. Vreau să transformăm Galaţiul într-un oraş modern, iar în acest sens avem numeroase proiecte în derulare care vor duce la creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Evenimentul, organizat de AMR sub patronajul Preşedintelui României, a avut loc la Ateneul Român şi a reunit numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale, municipiul Galaţi fiind reprezentat de către primarul Ionuţ Pucheanu, căruia i-a fost înmânat trofeul de excelenţă. AGERPRES