Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, şi primarul oraşului Ştefan Vodă din Republica Moldova, Vladislav Mihail Cociu, au semnat, la Focşani, acordul de înfrăţire a celor două oraşe.

Parafarea acordului de înfrăţire a celor două oraşe a avut loc la aniversarea a 160 de ani de la Unirea administrativă a Focşanilor Moldoveni cu Focşanii Munteni.

„Este un moment special pentru noi, pentru că la doar trei ani de la unirea aceasta, Focşaniul devenea o singură localitate. Iată de ce, pe lângă manifestările cultural artistice dedicate acestui eveniment, am ales data de 6 iulie pentru o acţiune cu adevărat istorică, aceea de a semna acordul de înfrăţire între oraşul Ştefan Vodă din Republica Moldova cu municipiul Focşani. Aşa cum, la 1869, Alexandru Ioan Cuza unea, odată pentru totdeauna, cele două localităţi cu numele de Focşani, noi semnăm înfrăţirea localităţilor noastre. (…) Ştefan Vodă este un oraş cu o viaţă culturală diversă, aici activând Şcoala de Arte Maria Bieşu, Casa de cultură, Biblioteca Publică Orăşenească, un muzeu, un liceu teoretic, o şcoală de gimnaziu, o şcoală primară şi două grădiniţe pentru copii. Înfrăţirea parafată astăzi ne oferă de acum un cadru privilegiat pentru viitoarele schimburi şi cooperări internaţionale, dar şi ocazia de a combina legăturile de prietenie cu diverse categorii de schimburi, în domenii extrem de variate”, a declarat primarul Cristi Valentin Misăilă.

La semnarea acordului de înfrăţire au participat oficialităţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene din Focşani şi Vrancea, consilieri primari şi judeţeni, reprezentanţi ai diverselor instituţii din judeţ, precum şi reprezentanţi ai oraşului Ştefan Vodă din Republica Moldova, în frunte cu primarul Vladislav Mihail Cociu. AGERPRES