Municipalitatea din Deva a câştigat o finanţare în valoare de peste 2 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru ca Planul Urbanistic General (PUG) al localităţii să fie transpus în format digital, ceea ce va asigura o simplificare şi o transparenţă în procesul de emitere a documentelor administrative.

„Deva a câştigat încă o finanţare pe fonduri europene în valoare de peste 2 milioane de euro. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltan Cseke, a anunţat că a semnat astăzi, 6 decembrie 2022, încă 105 noi contracte de finanţare prin componenta C10-Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pe lista contractelor semnate, municipiul nostru se

regăseşte cu proiectul Plan General Urbanistic în format digital pentru Municipiul Deva. Valoarea totală a acestui proiect este de 10.380.399,04 lei”, a informat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit autorităţilor, prin utilizarea unui PUG în format digital se urmăreşte simplificarea şi scurtarea termenelor de emitere a actelor administrative care depind de administraţia locală.

De asemenea, digitalizarea PUG actualizat va constitui o bază de date care va putea fi accesată atât de către administraţia publică locală, cât şi de către cetăţenii interesaţi, asigurând transparenţa în emiterea actelor administrative. AGERPRES

Ar putea fi o imagine cu hartă