Municipiul Deva va avea un adăpost de noapte pentru persoanele aflate în dificultate

Reprezentanţii primăriei municipiului Deva au anunţat implementarea unui nou proiect ce priveşte înfiinţarea unui adăpost pe timp de noapte pentru persoanele aflate în dificultate. Valoarea totală a proiectului este de aproape 2 milioane de lei din care un milion şi jumătate provin din fonduri europene, iar restul de la bugetul de stat şi cel local al Devei.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, noul adăpost urmând să fie amenajat într-un imobil ce se află pe strada Grigorescu, la numărul 8 bis din Deva.

Noul adăpost de urgenţă pe timp de noapte pentru persoanele fără casă din municipiul Deva va avea o capacitate de 30 de camere şi compartimente distincte. Din dotarea imobilului vor face parte 10 dormitoare, bucătărie, sală de mese, birouri, spaţii de depozitare, o încăpere pentru spălat şi uscat rufe, magazie de haine şi spaţii igienico-sanitare, dar şi o cameră de deparazitare şi camere de carantină separate pentru femei şi bărbaţi.

“În perioada viitoare, urmează procedura de achiziţie publică, licitaţii pentru lucrări, iar din valoarea totală a proiectului se vor realiza de la reabilitarea imobilului până la dotarea completă a acestuia, cu mobilier şi echipamente necesare funcţionării lui. Termenul de finalizare a lucrărilor este septembrie 2013, iar odată finalizate se vor crea, bineînţeles, şi locuri de muncă pentru personalul ce se va îngriji de acest centru”, a declarat Corina Oprişiu, city manager al municipiului Deva.